Службените трошоци на претседателот Пендаровски – на увид на јавноста
Foto

Службените трошоци на претседателот Пендаровски – на увид на јавноста

И службените трошоци на претсдателот на државата ќе бидат на увид на јавноста. По средбата на Пендаровски и министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски, од кабинетот сооштија дека  прифаќаат да се користи алатката за отчетност на трошците, преку која јавноста има увид за трошењето на министерите. Претходно, по барање на Пендаровски, покрената е ревизија односно вонреден инспекциски надзор за досегашното работење.

0 Коментари

Остави коментари