Словенија в четврток носи одлука за режим на влез поради коронавирусот
Foto

Словенија в четврток носи одлука за режим на влез поради коронавирусот

За евентуални ограничувања за влез на патниците од Хрватска во Словенија поради зголемениот број случаи на „увоз“ на коронавирус, Владата ќе донесе одлука в четврток, изјави портпаролот Јелко Кацин, за Словенечкото радио.

„Ќе почекаме до вторник да ги видиме резултатите од тестовите спроведени во понеделникот, и доколку до тогаш нема промена во начинот на работа на ноќните клубови и локалите во Хрватска, ќе мора да ограничиме увезени инфекции на некој начин“, рече Кацин, додавајќи дека во тој случај, Владата ќе донесе одлука за предлогот на епидемиолозите в четврток.

Управникот на Хрватскиот институт за јавно здравје, Крунослав Чапак, во четвртокот објави дека сите кафулиња и клубови можат да работат до полноќ.

Кацин додаде дека од 15 случаи на инфекција потврдени во Словенија со тестирање во саботата, најмалку осум биле пренесени од Хрватска и дека ноќните клубови се се уште најголем извор на случаи донесени во Словенија.

 

0 Коментари

Остави коментари