Следува ли нов бран и повторни рестрикции поради Делта вирусот?

Брзозаразната мутација на ковид 19 пристигнува и во Македонија. Кои се новите правила на игра со делта вирусот? Дали ќе бидат потребни нови рестриктивни мерки. Ковид 19 ни ја поретемети душата. Можеме ли да се вратиме во старото нормално?

Хроника од Косово. Премиерот Курти со поддршка од граѓаните на Косово, но не  многу обожуван од меѓународната заедница.