Следната недела предлог - буџетот за 2021 година на расправа во Собранието
Foto

Следната недела предлог - буџетот за 2021 година на расправа во Собранието

Расправата за предлог буџетот за 2021 та започнува следната недела.

Согласно собранискиот деловник, расправата во комисијата може да трае до 10 работни дена, потоа со дополнување, доколку има прифатени амандмани, ќе се расправа на пленарна седница. Владата го усвои предлог-буџетот минатата недела.

Опозицијата пред стартот на собраниската дебата оцени дека буџетот е неразвоен и како штпо велат - скроен за потребите и луксузите на СДСМ. Опозицијата најавува амандмани за буџетот за следната година.

0 Коментари

Остави коментари