Скриј се

Во Мексико разурнат од револуцијата во 1913 година, Хуан Миранда, мексикански одметник кој води разбојничко семејство, ограбува кочија во која патуваат богати мажи и силува патничка која го навредувала. На сцената налетува Џон Х. Мелори, ирски републикански експерт за експлозиви, кој работи во Мексико како трагач за сребро. Хуан ја открива својата вештина со динамит и нитроглицерин и бара од Џон да му помогне да ја ограби Националната банка Меса Верде. Откако Џон првично одбива, Хуан го наместува за убиство на неговиот работодавец и неколку војници, правејќи го најбаран криминалец и нудејќи му да го „заштити“ во замена за неговата помош. Џон неволно се согласува да му помогне на Хуан да ја ограби банката, но бега додека одат кон банката.