Скопје повторно меѓу најзагадените градови во светот
Foto

Скопје повторно меѓу најзагадените градови во светот

Главниот град се најде на единаесетата позиција на најзагадени градови во светот на листата на air visual.

Освен Скопје, загаден воздух денеска дишат и жителите на Тетово, Куманово, Битола, а во Струмица е воздухот е средно загаден.

Според апликацијата „Мој воздух“ синоќа најголемо присуство на пм 10 честички имаше во населбата Ново Лисиче и кај ректорат. Во Ново Лисиче присуството на штетните пм 10 честички во воздухот биле за пет пати повисоко од највисоката дозволена гранца и изнесуваа 258 микрограми.

0 Коментари

Остави коментари