Скопје меѓу најзагадените градови во светот
Foto

Скопје меѓу најзагадените градови во светот

Скопје е повторно се наоѓа меѓу најзагадените градови во светот. На листата која ја објави ер вижуал, главнито град се наоѓа на деветата позиција.

Пред нас се Белград и Сараево а веднаш зад Скопје се наоѓа главниот град на Бугарија, Софија.

Синоќа најлош воздух дишеа жителите на Куманово, Гази Баба и Карпош, а најзагадена скопска населба бешее Аеродром. Висока загаденоста имаше и кај ректорат и Миладиновци.

0 Коментари

Остави коментари