Скопје меѓу најзагадените градови во регионот, прв на листата Загреб

Главниот град на Хрватска, Загреб, денес е најзагадениот град во регионот, и се наоѓа на десеттото место во светот на списокот на швајцарската страница iqair.

Индексот на квалитет на воздухот во хрватскиот град е 153..второто место во регионот, и 15-то во светот, е главниот град на Северна Македонија, Скопје со индекс за квалитет на воздухот од 139.