Скопје го заострува тонот кон секојдневните бугарски ултиматуми

Литургија за помирување во Белград. Дали СПЦ ќе испрати писмо до Цариград за автокефaлнoст на МПЦ-ОА? Скопје го заострува тонот кон секојдневните бугарски ултиматуми. Далеку од Брисел, како да се остане на земја во овие кризни услови? Колку и на каков начин руско-укранскиот конфликт се рефлектира врз бизнисот и странските инвестиции? 

Дали Отворен Балкан е проект кој може да биде алтернатива во ситуација кога Брисел го држи регионот се подалеку од ЕУ?

Спикерството денес и во 90-тите години.

Во утрешното издание разговараме зо адвокатот Тома Фила, Марјан Бојаџиев - универзитетски професор,  Виктор Мизо - директор на „Костал Македонија“ и претседател на Асоцијацијата на странски компании, политичкиот аналитичар - Висар Адеми и доајенот на македонското спикерство - Лиле Крстева.

Трилинг рубрика (Не)реално со Моџо Килингтон