Скандал „Онишченко“ – кога Владата ќе му го одземе државјанството?

До каде е одземањето на државјанството на Олександр Онишченко – премиерот вели на потег се надлежните институции – од Владата не знаат кои се.

Од МВР децидни – владат го дала државјанството – Владата треба и да го земе.

Ковачевски со повик од комисијата во Собрание да заседава работата на АНБ, претседателот на Комисијата Пренџов за ТВ 24 вели  комсијата ја суспендира Џафери и премиерот нему да му се обрати.