Сите поплавени улици и куќи во Гостивар се исчистени

 

Сите улици и куќи што беа поплавени во Гостивар се исчистени, a последиците од дождот санирани. Центарот за управување со кризи објави дека екипите на Комуналец и противпожарната бригада во Гостивар синоќа биле повлечени.

Гостивар вчера го зафати силно невреме, пришто поплавени беа куќи и улици, а на места имаше и одрони. Невремето најмногу го зафати селото Беловиште.