Синдикатот на УКИМ најавува медијација пред штрајк ако Владата не ги повика на средба за нивните барања

Сојузот на синдикати на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, очекува средба во Владата за исполнување на нивните барања и доколку таа не се реализира до крајот на идната недела, најавува медијација пред штрајк...