Синдикатот на УКИМ на преговори со Собранието за спорот за колективниот договор

Синдикатот на УКИМ на преговори со првиот човек на законодавниот дом, Талат Џафери, за мирно решавање на спорот за барањето на синдикалците за нов колективен договор и зголемување на платите на вработените.

Средбата се одвиваше  со посредство на помирувач откако синдикатот на 9 ноември поднесе барање до Министерството за труд и социјална политика  за мирно решавање на спорот.