Шумски пожар беснее на планината Стогово
Foto

Шумски пожар беснее на планината Стогово

Голем шумски пожар се појавил денеска на планината Стогово, во Општина Центар Жупа.

Информациите се дека селото Броштица е најблизу до пожарот. Жителите на ова село велат дека теренот е непристапен и тешко може да го него да се стигне.

Селаните од тој регион будно ја следат состојбата, во контакт се со надлежните во општината, во која нема противпожарна единица.

0 Коментари

Остави коментари