Што сработи сегашната власт и со какви ставови напаѓа опозицијата?
Foto

Што сработи сегашната власт и со какви ставови напаѓа опозицијата?

Со повеќе од 300 амандмани – опозицијата во фронтален напад на Буџетот за 2020 година. Буџетската каса од 3,9 милијарди евра во Собрание – стартуваше дебатата полна со обвинувања и меѓусебни критики. Инфраструктура, патишта, гасификација, железница – капиталните инвестиции догодина – список на желби или реални проекти што ќе се остварат. Кој и колку инвестираше со државни пари? Што сработи сегашната власт и со какви ставови напаѓа опозицијата? На чија страна е вистината?

На првиот ден од собраниската дебата за новиот Буџет, аргументите ги соочуваат министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески и Лилјана Затуроска, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ и претседателка на собраниската Комисија за транспорт и врски.

0 Коментари

Остави коментари