Што сега Бугарија бара од Македонија, во новиот бран барања?
Foto

Што сега Бугарија бара од Македонија, во новиот бран барања?

Што сега Бугарија бара од Македонија, во новиот бран барања? Захариева зборува за стопирани инвестиции, неможност на бугарски компании да инвестираат во државата. Што е спроведено за Коридорот 8 од двете страни според Договорот за добрососедство? Дали само Македонија го запоставила тој дел од работата? Има ли надеж за поправање за македонско - бугарските односи или Софија предизвика нарушување кое ќе трае со години, можеби со децении?

Дебата со претседателот на македонско-бугарската Стопанска комора, Кирил Лазаров и политичкиот аналитичар, Благојче Атанасовски.

0 Коментари

Остави коментари