Што означува Договорот од Преспа за културата, науката, спортот и образованието?
Foto

Што означува Договорот од Преспа за културата, науката, спортот и образованието?

Според досегашниот тек на политичките случувања во пресрет на изборите во април, Договорот од Преспа ќе биде главен адут на кампањите. Актуелната македонска, слично како и претходната грчка опозиција која сега е на власт, зборува за негово ревидирање или повторно преговарање. Што означува овој Договор за соработката меѓу двете земји, особено со фокус на политичката, но и за соработката во полето на економијата, културата, науката, спортот и образованието, а особено за младите соседи кои допрва треба да почнат да соработуваат меѓу себе?

Во „Коментар“ со Огнен Јанески, гостуваат членот на Управниот одбор на УНЕСКО Младинскиот клуб – Солун, Харалампиос Папајоану, заедно со претседателот на „Младински сојуз - Крушево“, Методија Стојчески, како и пратеничките Јулиана Николова и Ивана Туфегџиќ.

0 Коментари

Остави коментари