Што очекуваат граѓаните гласачите од новиот градоначалник на Дебар?

Освен Ново Село и Охрид и Дебар на претстојните предвремени локални избори, треба да добие свој градоначалник. Од Дебар, владејачката ДУИ ја започна изборната кампања. Градот кој го носи белегот на мултиетничноста, не е заобиколен од белата чума, а тоа е иселеничкиот егзодус. Во каква состојба е инфраструктурата? Јасно е дека е таму е поларизирано гласачкото тело од албанскиот политички блок. Што очекуваат граѓаните гласачите?

Гости се двајцата кандидати за градоначаник на општина Дебар, др. Хеку Ран Дука од ДУИ и Арбен Аголи од Алијанса на Албанците.