Што ни се случува - сказни за економските кризи или алиби за зависноста?

Роман на годината или приказни за секојдневието. Црвот на животот како сомнеж за неговите вредности. Што ни се случува - сказни за економските кризи или алиби за зависноста и симбиозата на бизнисот со власта? Кочани и Велес заробеници на екоцидите. Моџо во потрага по паниката и паничарите - за богатите ефтин пасион во кујните на владата и Собранието.