Што ќе значи блокадата на Собранието од страна на опозицијата?

ВМРО-ДПМНЕ од утре и официјално ја почнува активната блокада во законодавниот дом која ќе се однесува на сите како што велат штетни закони, но и на начинот на кој ќе се прави ребалансот на буџетот. Пратеничката група на најголемата опозициска партија денеска на средба со нивниот лидер Мицкоски во партиското седиште да го потврдат старт на активностите кои ќе ги превземат а за сите нови дополнително ќе известуваат. Крајната цел велат е пад на оваа влада.

Гости се Аријанит Хоџа од Беса, Горан Милески од ЛДП, Стефан Богоев од СДСМ и Марија Митева од ВМРО-ДПМНЕ