Што ќе следи по новото вето на Бугарија?

И покрај сите напори, не се постигна компромис за отварање на првата меѓувладина конференција меѓу Македонија и Албанија на денешниот совет на Европската Унија. Напорите ќе продолжат за време на словенечкото претседавање. Се случи она што се очекуваше, Бугарија остана на ветото.

Гости беа Малинка Ристевска од Институтот за европски политики, поранешниот амбасадор на Македонија Марјан Ѓорчев во Бугарија и аналитичарот Исмет Рамадани