Што ќе понуди Владата, а што е прифатливо за бизнисот?
Foto

Што ќе понуди Владата, а што е прифатливо за бизнисот?

Пребројување во редовите на администрацијата – кој и под какви услови државната канцеларија и плата ќе ги замени со работа во приватниот сектор? Што ќе понуди Владата, а што е прифатливо за бизнисот од операцијата транфер на административци. Граѓаните бараат квалитетен државен сервис – Владата ги зголеми платите на буџетарите за нови 5 проценти. Дали е на повидок невозможна мисија – контингент на админитративци да се збогуваат со државна работа и да преминат во приватниот сектор.

На иста маса, власта, синдикатот и бизнисот, аргументите ги соочуваат: Дамјан Манчевски, министер за информатичко општество и администрација, Пецо Грујевски, Синдикат на управата и правосудството (УПОЗ) и Неби Хоџа, претседател на Стопанска комора на Северозападна Македонија.

0 Коментари

Остави коментари