Што ќе донесе најновиот бриселски туш за Македонија?

Што ќе донесе најновиот бриселски туш за Македонија? Ќе го спомне ли некој воопшто проширувањето на денешниот совет на шефови на влади и држави во Брисел? Ќе попушти ли Кирил Петков под притисокот на бугарските политичари предводени од претседателот  Румен Радев? Колку најавата на Зоран Заев дека стратот на преговори на Македонија со ЕУ ќе биде успех на премиерот Димитар Ковачевски е остварлива? Колку оставката на Заев следната недела ќе биде тригер за предвремини избори напролет или Димитар Ковачевски ќе владее до 2024?

Дебатираат поранешните амбасадори Нано Ружин и Васко Наумовски.