Што ќе биде поголем неуспех да не избереме претседател или да не добиеме датум за преговори со ЕУ?
Foto

Што ќе биде поголем неуспех да не избереме претседател или да не добиеме датум за преговори со ЕУ?

Како се наближува гласањето за претседател на државата, така расте неизвеноста. Ќе се обезбедни ли потребниот цензус или вилата на Водно ќе остане празна? Преговорите со ЕУ најверојатно ќе бидат одложени за наесен. Влегува ли земјата во политичка криза и нови предвремени параламентани избори? Законот за СЈО, корупцијата и владеењето на правото остануваат најкритични области во кои Брисел засега се уште не гледа прогрес. Што порачаа холандскиот и францускиот амбасадор во гостување на фактор магазин?

0 Коментари

Остави коментари