Што јадат, или што јаделе студентите во домовите?
Foto

Што јадат, или што јаделе студентите во домовите?

Бананите, јогуртот и месото ја разбрануваа јавноста, откако Младинскиот образовен форум го објави истражувањето за состојбата на станарите во Државниот студентски дом „Скопје“.
Што јадат, или што јаделе студентите во домовите? Дел од нив во анкетите посочуваат задоволство од исхраната, а од управата велат дека анализата се однесува на периодот пред тие да ја преземат одговорноста. Дел од граѓаните во контактните емисии, пак, реагираат на политизација во пресрет на предизборниот период.

Во новото издание на „Коментар“ ги соочуваме аргументите на директорот на Државниот студентски дом „Скопје“, Дарио Николовски и на истражувачите од Младинскиот образовен форум, Стефани Спировска и Петар Барлаковски.

0 Коментари

Остави коментари