Што е заедничка, а што е сопствена историја?

Јазикот е нашата татковина. Се слави Денот на македонскиот јазик, се слави таткото на македонскиот јазик, Блаже Конески. Но, како се чевствуваше смртта на Гоце Делчев и во Македонија, но и во Бугарија? Што е заедничка, а што е сопствена историја? 

Гости се проф. Симона Груевска од Институтот за македонски јазик, Огнен Вангелов член на Историската комисија и Исмет Рамадани советник на премиерот Димитар Ковачевски за евро- атлански интеграции.