Што бара Бугарија од Македонија за да ги почне преговорите со Унијата?
Foto

Што бара Бугарија од Македонија за да ги почне преговорите со Унијата?

Што бара Бугарија од Македонија за да ги почне преговорите со Унијата? Кои се националните црвени линии? Дали зад бугарската блокада се кријат и интереси на други држави? Каква треба да биде стратегијата на македонската диплиматија за понатаму?

Разговаравме со поранешниот амбасадор во НАТО и универзитетски професор Нано Ружин, и со професорот Благој Цонев кој е и автор на книгата „Македонија и Балканот: Либерален поглед на национализмот и идентитетите“.

0 Коментари

Остави коментари