Шиковска: Никој не треба и не смее да манипулира со пензионерите

СДСМ откако е на власт донесе нова методологија за покачување на пензиите при што покачувањето е системско на секои шест месеци за сите 330 илјади пензионери и веќе никогаш повеќе нема да зависи од нечија политичка воља, вели пратеничката од СДСМ Љатифе Шиковска.