Шест заразени лица медицински персонал на клиниката за Гастро-ентерохепатологија во ГОБ 8 ми септември
Foto

Шест заразени лица медицински персонал на клиниката за Гастро-ентерохепатологија во ГОБ 8 ми септември

На клиниката за гастроентерохепатологија во Градската општа болница 8 Септември се детектирани 6 заразени лица од коронавирус од медицинскиот персонал.

Други десетмина се во изолација, дел од нив во очекување на резултатите од направените тестови за Ковид-19, дознава ТВ24 од извори во Министерството за  здравство.

Во Градската општа Болница ќе се извршат целосни проверки за да се утврди начинот на кој бил заразен дел од медицинскиот персонал.

0 Коментари

Остави коментари