Шентоп: ЕУ не се води според своите стандарди - Македонија е жртва на таа политика
Foto

Шентоп: ЕУ не се води според своите стандарди - Македонија е жртва на таа политика

Европската Унија не се води според стандардите на кои самата се повикува прием на нови земји членки, и Мкедонија е жртва на таа политика, порачува претседателот на големото турско собрание Мустафа Шентоп во интервју за тв24.

Шентоп зборува и за новото вооружување на Грција како и за бугарските обвинувања кон Анкара за мешање во бугарската политичка сцена.

0 Коментари

Остави коментари