Шеклер за тв 24: Бројот на новозаразени значително ќе опадне откако 60% од населението ќе биде вакцинирано
Foto

Шеклер за тв 24: Бројот на новозаразени значително ќе опадне откако 60% од населението ќе биде вакцинирано

Милан Шеклер во емисијата 24 анализа истакна дека опаѓа бројот на новозаразени. Бројките во Србија се слични како кај нас, но во Србија бројот на ваквинираните многу повисок одошто кај нас.

„Евидентно е дека вирусот има свои природни правилности. Превентивните мерки беа далеку построги минатата година кога имаше и полициски час. Тоа доведе и до значителен пад на новозаразени. Зошто бројката е сега помала? Вакцинацијата не е пичина за тоа. Времето кое луѓето го поминуваат надвор кога не се во затворен простор во голем број, тогаш таа бројка опаѓа исто како кај грипот, но не смееме да се споредува со грипот.“ - вели Шеклер.

Секлер вели дека бројот на новозаразени значително ќе опадне откако 60% од населението ќе биде вакцинирано. Во однос на почетокот на производството на вакцината во институтот „Торлак“, Секлер смета дека населението ќе има многу поголема доверба во таа вакцина.

0 Коментари

Остави коментари