Шекеринска: Состанокот на Радев грешка во чекори, Македонија пример во регионот за почитување на правата на сите граѓани
Foto

Шекеринска: Состанокот на Радев грешка во чекори, Македонија пример во регионот за почитување на правата на сите граѓани

Како грешка во чекори го означи министерката за одбрана Радмила Шекеринска состанокот на бугарскиот претседател Румен Радев со шефовите на безбедносните служби, за како што наведоа од неговиот кабинет, нарушување на правото на самоопределување на бугарите во Северна Македонија.

Министерската за одбрана рече дека Северна Македонија е можеби најдобар пример во регионот во однос на рамноправноста на граѓаните и почитување на различностите.

0 Коментари

Остави коментари