Шахпаска: Состојбата во градинките е под контрола

„Децата се наше најголемо богатство, нашата иднина, затоа како Министерство имаме инспекциски служби кои вршат надзор во градинките каде има позитивни, и не само таму. Децата кои беа позитивни инфекцијата ја носат од дома, затоа што целите семејства им се позитивни. Будно се следи состојбата, со дневни извештаи. Некоректно е да шпекулирам дали и кога би се затвориле градинките, повторно. Сега бранот е пожесток насекаде во светот, ќе се однесуваме согласно проценките на здравствените власти“ - вели министерската за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска во Студио 10 на ТВ24.