Серија посети на европски пратеници во Македонија како поддшка за евроинтеграцискиот процес

Како дел од серијата посети на европски пратеници од вчера во земјава се двајцата европратеници Тинеке Стрик и Рајнхард Битикофер. И двајцата доаѓаат од групација  на Зелените во Европскиот парламент, која е силен поддржувач на евроинтеграциите  на Македонија.