Селмани за ТВ 24: Почнувањето на преговорите со ЕУ ќе го мотивира Мицкоски за реформи

Ноовинарот Насер Селмани во емисијата 24 анализа рече дека ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски имаат отидено подалеку со реториката дека нема да се менува Уставот под бугарски диктат. Ако Борисов има желба да му помогне на Мицкоски, не се исклучува тоа.

- Таа отстаопка што би ја направила Бугарија е симобилична колку да се рече дека може и поинаку. целата енерргија ќе се насочи кон тоа. Дали Борисов ќе може да создаде влада која ќе сака ова да го испорача, не знам, но не е невозможно. Бугарија може да не турне да ги отвориме преговори и земајата да биде на друга позиција. Тоа е непријатна ситуација за ЕУ и почнувањето на преговорите со ЕУ значи суштински чекор и ќе го мотивира Мицкоски да влезе во реформи кај нас. Тоа зависи од Борисов. - рече Селмани.