Селмани за ТВ 24: Алтернатива како нов партнер ќе сака да внесе нешто свое и ново

Имер Селмани, екс министер за здравство во емисијата 24 анализа рече дека државата е пред големм предизвик дали ќе се продолжи со новото парламентарно мнозинство со постоечката власт иули ќе се оди на брзи парламентарни избори.

- Или ќе имаме ново неубедливо големо мнозинство, но и тоа е кревко. Анализирајќи ги сите постапки на Алтернатива и нивното искуство од пред неколку години кога беа во коалиција со ДУИ и СДСМ, очекувано беше дека тие ќе поставуваат многу ситни фини теми од стратешки концепот. Алтернатива концепциски нема многу разлика во однос на програмските орјентации на СДМ и ДУИ, но ќе се очекува да сакаат да внесат нешто ново.- вели Селчмани.