Седница за пратенички прашања, во фокусот деловникот и комисиските кавги

Откако ги помина комисиските филтри во Собранието законот за работни односи кој овозможува судии и обвинители да не заминат во пензија со навршени 64 години треба да  оди на пленарна седница.

Пратениците од власта и опозицијата во тензична атмсфера до полноќ ја водеа дебатата за законското решение.

Во собранието денеска седница за пратенички прашања на  која во фокусот се преговорите со Бугарија, деловникот, изборите и кавгите на комисиите.