Се отвораат ли стари рани или Европа ќе знае да одигра улога?

Под облакот на војната во Украина, каде чекори Балканот, регионот и Европа? Изборите во Србија и во унгарија покажаа зацврснување на десните сили. Вучиќ и Орбан однесоа сериозни победи во своите земји. Дали тоа ке го детерминира патот за целиот регион? Се отвораат ли стари рани или Европа ќе знае да одигра улога која нема да ги измести земјите од зацртаниот пат кон Унијата.

На овие теми со вечерашните гости, Игор Есмеров, екс амбасадор во Унгарија, Мухамед Халили претседател на Советот на амбасадори и Горан Илиевски, од партијата на Македонците во Србија.