Се отвараат кината, театрите, оперските престави
Foto

Се отвараат кината, театрите, оперските престави

На последната седница на владата е решено да се дозволи работата на кината, театрите, оперските и балетски престави согласно протоколите за заштита од ковид.

Владата ќе исплаќа и кирија и превоз за студентите за кои поради пандемијата нема место во студентските домови.

Како дополнителна мерка од програмата за заштита од ковид, лозарите ќе добијат субвенција од 2 денари по килограм продадено винско грозје.

0 Коментари

Остави коментари