Се носи буџетот за 2020-та, министерството за финансии не открива детали
Foto

Се носи буџетот за 2020-та, министерството за финансии не открива детали

Владата го отвори предлог буџетот за наредната 2020 изборна година.. Без детали и појаснувања предлог буџетот стаса на владина седница. Министертвото за финасии наспроти досегашната пракса не открива колку тежи државната каса в година.

Фискалната стратегија предвидува зголемување од 100 тина милиони евра – што би значело дека македонија ќе го добие најобемниот буџет досега. Тв 24 објави дека буџетскиот дефицит нема да е поголем од 2, 5 отсто, а стапките на раст во рамки на годинешните.

0 Коментари

Остави коментари