СДСМ може да добие ново име
Foto

СДСМ може да добие ново име

Владејачката СДСМ најверојатно ќе добие ново име согласно Преспанскиот договор, кој налага сите оние што се финансираат од државата да го користат новото име.

Тоа досега, според лидерот на социјалдемократите, Зоран Заев не е направено, бидејќи името на партија може да се смени само на конгрес.

Според неговите најави, Социјалдемократскиот сојуз на Македонија би можел да се преименува во Социјалдемократи од Северна Македонија, со што би се задржала кратенката СДСМ.

 

0 Коментари

Остави коментари