СБ на ОН го осуди бунтот во Мали и побара војниците да се вратат во касарните
Foto

СБ на ОН го осуди бунтот во Мали и побара војниците да се вратат во касарните

Советот за безбедност на Обединетите нации го осуди бунтот во Мали и ги повика војниците вклучени во пучот веднаш да ги ослободат сите заробени владини службеници и без одлагање да се вратат во нивните касарни.

Претседателот на Мали, Ибрахим Бубакар Кеита, беше соборен во пучот во кој учествуваше војската.

Бунтовниците ветија дека ќе одржат избори во разумен рок и започнаа разговори со истакнати политички лидери во земјата, пренесуваат британските медиуми.

0 Коментари

Остави коментари