Санкционирани 193 возачи во Скопје

На територија на град Скопје изречени се вкупно 193 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 21 санкциja, 19 мерки за возење без возачка дозвола, пест санкции за поминување на затворен сигнал - црвено светло, шест санкции за користење мобилен телефон при возење, шест мерки за некористење сигурносен појас...

Сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови, соопшти МВР.