Санкции против попишувачот кој велешанец не го попишал како Ром
Foto

Санкции против попишувачот кој велешанец не го попишал како Ром

ДЗС ќе преземе мерки против попишувачот во Велес, кој не дозволил ромски граѓанин да се попише како Ром во графата за етничка припадност, по реакцијата на граѓанското движење „Аваја“, изјави активистката од ова движење, Марија Сулејманова, во „Студио 10“ на ТВ24.

0 Коментари

Остави коментари