Саити: Зголемувањето на платите на судиите е оправдано, тие и претходно бараа покачување

Уставниот суд не ги зголеми платите туку укина членови кои за нив се спорни, вака претседателот  на Здружението на судии Џемиал Саити Ја коментира одлуката на Уставен.

Според него ова зголемување им следува на судиите бидејќи и претходно барале од Владата да има корекции во платите.