Роналдо нема да ја промовира кандидатурата на Саудиска Арабија за СП 2030 поради учеството на Португалија во борбата

Кристијано Роналдо не стана амбасадор на кандидатурата на Саудиска Арабија за Светското првенство во 2030 година поради Португалија.

Неколку медиуми веднаш напишаа дека по преселбата во Ал-Наср, 37-годишниот фудбалер ќе учествува во промоцијата на кандидатурата на Саудиска Арабија да биде домаќин на Светското првенство во 2030 година, меѓутоа, „The Athletic“, повикувајќи се на извор близок до играчот, пренесува дека таков договор нема.

Ова се должи на фактот дека Португалија има шанса да биде домаќин на Светското првенство во 2030 година. Беше објавено дека земјата ќе поднесе заедничка апликација со Шпанија и Украина.