РКЕ пред одлука - Бислимоски за ТВ24: За 30% ќе се намали приклучокот за парно
Foto

РКЕ пред одлука - Бислимоски за ТВ24: За 30% ќе се намали приклучокот за парно

„За 30 % ќе се намали приклучокот за парно“ - соопшти првиот човек на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги, Марко Бислимоски во Отвореното студио на ТВ24. 

„Во фаза сме на одобрување на мрежните правила за дистрибуција на топлинска енергија и еден од новитетите е приклучокот за сите нови објекти да се намали за 30%. На тој начин добиваме најеколошко греење во Скопје и паралелно со зголемувањето на потрошувачите на топлинска енергија ќе се намали производството на електрична енергија од термоелектраните” - изјави Бислимоски.

0 Коментари

Остави коментари