Ристовска за тв 24: Јасно беше дека Бугарија нема да го крене ветото и покрај сите заложби и притисоци од земјите членки

Малинка Ристевска од Институтот за европски политики во емисијата 24 Отворено истакна дека ветото е оекувано и владата ја подготвуваше јавноста дека е тешко да се постигне некакво откочување во овој момент.

„Јасно беше дека Бугарија нема да го крене ветото и покрај сите заложби и притисоци од земјите членки. Словенија ќе го преземе предлогот на Португфалија како основа за дискусија, но треба да бидеме реални. Словенците ќе бидиме како ќе одлучат зошто се блиски до регионот. Веруваме дека тие ќе бидат активни.“ - смета Рисовска.