Ристова - Јордановска за ТВ 24: Тука се работи на долг процес во кој ќе има промени на повеќе влади

Малинка Ристова - Јордановска од ЕПИ во емисијата 24 анализа истакна дека во овој момент тешко да има светол момент, иако таквите моменти на решенија доаѓаат кога се под притисок.

- Тука се работи на долг процес во кој ќе има промени на повеќе влади. Изјавата на Петков е посилна направена во контекст на американската посета. Останува и политичката консталација во Бугарија каква што е. - рече Ристова - Јордановска.