Рената Тренеска Дескоска: Не инсистираме Јанева да остане шефица на СЈО

Во трка по датум, Северна Македонија станува нумеричка држава. Ќе има ли ветинг и зошто Вангеловски останува и натаму заштитена мечка? Дали октормври е загарантирам датум за конечно отворање на преговорите со Европската Унија или повторно ќе има пролонгирање?